- Düşük Etkili Egzersizlerin Yararları
- Düşük Etkili Antrenman Türleri
- Sizin İçin Müsait Düşük Etkili Bir Antrenman Iyi mi Bulunur
- Düşük Etkili Egzersizlere Başlarken
- Düşük Etkili Antrenmanlarla Motivasyonunuzu Korumak İçin İpuçları
- Düşük müessir egzersizlerin yararları
- 3. Düşük müessir antrenman türleri
- 4. Sizin için doğru düşük müessir antrenmanı iyi mi bulursunuz?
- 5. Düşük müessir egzersizlere başlama
- 6. Düşük müessir egzersizlerle motivasyonunuzu korumaya yönelik ipuçları
- 7. Düşük müessir antrenmanlarla ilişkili yaygın yaralanmalar
- Düşük müessir antrenman yaralanmalarını iyi mi önleyebilirsiniz?
- 9. Düşük müessir antrenman yaralanmaları ile alakalı ne vakit doktora görünmeli?
Eklem ağrısı egzersiz için büyük bir mani olabilir, sadece olmak zorunda değil. Eklemlerinize fazlaca fazla stres yüklemeden etken ve sıhhatli kalmak için yapabileceğiniz birçok düşük müessir egzersiz vardır.
Bu yazıda, düşük müessir egzersizlerin faydalarını, düşük müessir egzersizlerin değişik türlerini, sizin için doğru düşük müessir egzersizi iyi mi bulacağınızı ve adım atmak için ipuçlarını ele alacağız.
Ek olarak düşük müessir antrenmanlarla ilişkili yaygın yaralanmaları, bu yaralanmaların iyi mi önleneceğini ve düşük müessir antrenman yaralanmaları ile alakalı ne vakit doktora görünmeniz icap ettiğini ele alacağız.
Eklemlerinizi incitmeden egzersiz yapmanın yollarını arıyorsanız, daha çok informasyon için okumaya devam edin!
Düşük Etkili Egzersizlerin Yararları
Düşük müessir egzersizlerin birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:
- Eklem bölgenize karşı naziktirler.
- Kalp damar sağlığınızı iyileştirmenin mükemmel bir yoludur.
- Zayıflamanıza ve sıhhatli bir kiloyu korumanıza destek olabilirler.
- Ruh halinizi ve enerji seviyenizi iyileştirebilir.
- Kalp hastalığı, nüzul ve tip 2 diyabet şeklinde kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza destek olabilirler.
Eklemlerinize fazlaca fazla yük bindirmeden forma girmenin bir yolunu arıyorsanız, düşük müessir antrenmanlar mükemmel bir seçenektir.
Düşük Etkili Antrenman Türleri
Yapabileceğiniz pek fazlaca değişik düşük müessir egzersiz türü vardır, bunlardan bazıları şunlardır:
- Adım atma
- Yüzme
- Bisikletçilik
- Su aerobiği
- tai chi
- Yoga
Düşük müessir egzersizleri yöresel spor salonunuzda, camia merkezinde ya da hatta çevrimiçi olarak bulabilirsiniz. Sizin için hangi tür düşük müessir egzersizin doğru olduğu için güvenli değilseniz, doktorunuzla ya da şahsi bir antrenörle görüşün.
Sizin İçin Müsait Düşük Etkili Bir Antrenman Iyi mi Bulunur
Düşük müessir bir antrenman seçerken, keyif aldığınız ve devam edebileceğiniz bir şey bulmak önemlidir. Düşük müessir bir antrenman seçerken dikkate katılması ihtiyaç duyulan birkaç şey şunlardır:
- Fitness seviyeniz.
- İlgi alanlarınız.
- Programınız.
- Bütçeniz.
Bu faktörleri göz önünde bulundurduktan sonrasında, sizin için doğru düşük müessir antrenmanı aramaya başlayabilirsiniz.
Düşük Etkili Egzersizlere Başlarken
Düşük müessir antrenmanlara ilk başladığınızda, yavaşça başlamanız ve daha biçim kazandıkça yoğunluğunuzu ve sürenizi kademeli olarak artırmanız önemlidir. Adım atmak için birkaç ipucu:
- Antrenmandan ilkin ısının.
- Antrenmandan sonrasında soğumaya çalışın.
- Vücudunuzu kulak verin ve ağrı hissederseniz durun.
- Bolca su tüketin.
- Realist hedefler belirleyin.
Bu ipuçlarını takip ederek düşük müessir bir egzersiz programına güvenilir ve müessir bir halde başlayabilirsiniz.
Düşük Etkili Antrenmanlarla Motivasyonunuzu Korumak İçin İpuçları
Herhangi bir egzersiz türünde motivasyonunuzu korumak zor olabilir, sadece düşük müessir egzersizlerde motivasyonunuzu korumak için yapabileceğiniz birkaç şey var:
- Hedefler belirleyin.
- Bir spor arkadaşı bulun.
- Keyifli hale getirin.
- Kendinizi ödüllendirin.
Bu ipuçlarını takip ederek motivasyonunuzu koruyabilir ve düşük müessir antrenmanlarla fitness hedeflerinize ulaşabilirsiniz.
Düşük Etkili Antrenmanla İlişkili Yaygın Yaralanmalar
Antet | Yanıt |
---|---|
Eklem ağrısı egzersizleri | Yüzme, yürüyüş ve yoga şeklinde eklemlere zarar vermeyen egzersizler |
Düşük müessir egzersizler | Yüzme, yürüyüş ve yoga şeklinde eklemlere yük bindirmeyen egzersizler |
Rahat egzersizler | Her seviyedeki fitness seviyesindeki insanoğlunun yapabileceği düşük yoğunluklu egzersizler |
Yeni başlayanlar için egzersiz | Egzersize yeni başlayanlar ya da hareket yeteneği kısıtlı olan kişiler için tasarlanmış egzersizler |
Ağrı kesici özellikleri | Esneme, masaj ve sıcaklık terapisi şeklinde ağrıyı hafifletmeye destek olabilecek egzersizler |
Düşük müessir egzersizlerin yararları
Düşük müessir egzersizler, eklemlerinize fazlaca fazla yük bindirmeden forma girmenin mükemmel bir yoludur. Bilhassa bir yaralanmadan kurtulan, artrit ya da başka bir eklem rahatsızlığı olan ya da bir tek egzersiz yapmak için daha nazik bir yol arayan kişiler için faydalıdır.
Düşük müessir egzersizlerin birtakım yararları şunlardır:
- Ağrıya ya da yaralanmaya niçin olma olasılıkları daha düşüktür.
- Esnekliğinizi ve hareket aralığınızı geliştirmenize destek olabilirler.
- Kaslarınızı ve kemiklerinizi güçlendirmeye destek olabilirler.
- Kalp damar sağlığınızı iyileştirmeye destek olabilirler.
- Stres ve kaygıyı azaltmaya destek olabilirler.
Eklemlerinize fazlaca fazla yük bindirmeden forma girmenin bir yolunu arıyorsanız, düşük müessir egzersizler mükemmel bir seçenektir. Güvenlidir, etkilidir ve genel sıhhat ve refahınızı iyileştirmenize destek olabilir.
3. Düşük müessir antrenman türleri
Fitness seviyenize ve alaka alanlarınıza bağlı olarak yapabileceğiniz birçok değişik düşük müessir egzersiz türü vardır. Birtakım popüler seçenekler şunlardır:
- Adım atma
- Yüzme
- Bisikletçilik
- Kürek çekme
- Su aerobiği
- Yoga
- Pilates
- tai chi
- Kettlebell egzersizleri
Düşük müessir bir antrenman seçerken, keyif aldığınız ve devam edebileceğiniz bir şey bulmak önemlidir. Şayet egzersize yeni başladıysanız, yavaşça başlayın ve biçim kazandıkça antrenmanlarınızın yoğunluğunu ve süresini kademeli olarak artırın.
Vücudunuzu dinlemek ve gerekseme duyduğunuzda dinlenme günleri almak da önemlidir. Herhangi bir ağrı hissederseniz, antrenmanı bırakın ve doktorunuza danışın.
4. Sizin için doğru düşük müessir antrenmanı iyi mi bulursunuz?
Birçok değişik düşük müessir egzersiz türü mevcuttur, bu yüzden keyif aldığınız ve fitness seviyenize ve hedeflerinize uyan bir egzersiz bulmanız önemlidir. İşte sizin için doğru düşük müessir egzersizi bulmak için birkaç ipucu:
- Doktorunuzla ya da nitelikli bir fitness uzmanıyla görüşün. Fitness seviyenizi değerlendirmenize destek olabilir ve sizin için müsait bir egzersiz önerebilirler.
- İlgi alanlarınızı ve fitness hedeflerinizi göz önünde bulundurun. Ne yapmaktan hoşlanıyorsunuz? Antrenmanınızla ne elde etmeyi umuyorsunuz? Yürüyüşten yüzmeye, yogadan pilatese kadar her alaka alanı ve fitness hedefi için düşük müessir antrenmanlar mevcuttur.
- Yavaşça başlayın ve yoğunluğunuzu ve sürenizi kademeli olarak artırın. Bu, yaralanmalardan kaçınmanıza ve antrenmanınızdan en iyi biçimde yararlanmanıza destek olacaktır.
- Vücudunuzu kulak verin. Ağrı ya da rahatsız etme hissederseniz, durun ve dinlenin. Her vakit değişik bir antrenman deneyebilir ya da egzersizleri daha kolay hale getirmek için değiştirebilirsiniz.
5. Düşük müessir egzersizlere başlama
Düşük müessir egzersizlere yeni başladıysanız ya da bir sakatlıktan sonrasında egzersize geri dönüyorsanız, egzersizlerinizin yoğunluğunu ve süresini zaman içinde yavaşça ve kademeli olarak artırmanız önemlidir. Adım atmak için birkaç ipucu:
- Fitness seviyenize müsait düşük müessir bir antrenman seçin. Seçebileceğiniz birçok değişik düşük müessir antrenman türü vardır, bu nedenle keyif aldığınız ve rahatlıkla yapabileceğiniz bir antrenman bulun.
- Antrenmanınızı 10 dakika şeklinde kısa bir müddet yaparak başlayın. Zaman içinde biçim kazandıkça antrenmanlarınızın süresini kademeli olarak artırın.
- Vücudunuzu kulak verin ve ağrı hissederseniz durun. Vücudunuzu dinlemeniz ve ağrı hissederseniz durmanız önemlidir. Devam edip etmemeniz gerektiğinden güvenli değilseniz, doktorunuzla ya da nitelikli bir fitness uzmanıyla görüşün.
Bu ipuçlarını takip ederek düşük müessir bir egzersiz programına güvenilir ve müessir bir halde başlayabilirsiniz.
6. Düşük müessir egzersizlerle motivasyonunuzu korumaya yönelik ipuçları
Düşük müessir antrenmanlarla motivasyonunuzu korumak için birtakım ipuçları:
- Realist hedefler belirleyin. Oldukça fazla şeyi fazlaca erken meydana getirmeye çabalamayın, aksi takdirde çabucak cesaretiniz kırılır. Haftada üç kere dakikalarca yürümek şeklinde minik hedeflerle başlayın ve daha kolay hale geldikçe yoğunluğunuzu ve sürenizi kademeli olarak artırın.
- Bir egzersiz partneri ya da grubu bulun. Beraber egzersiz yapabileceğiniz birinin olması, görevli ve motive kalmanıza destek olabilir. Aynı yolculukta olan öbürlerinden de yardımcı ve cesaret alabilirsiniz.
- Keyifli hale getirin. Keyif aldığınız ve yapmayı dört gözle bekleyeceğiniz aktiviteleri seçin. Seçebileceğiniz birçok değişik düşük müessir egzersiz türü vardır, bu yüzden keyif alacağınız bir şey bulacağınızdan güvenli olabilirsiniz.
- Kendinizi ödüllendirin. Bir hedefe ulaştığınızda, kendinizi hususi bir şeyle ödüllendirin. Bu, motive kalmanıza ve yolda kalmanıza destek olacaktır.
- Vazgeçmeyin. Çalışmak vazgeçtiğiniz zamanlar olacak. Mesele değil. Ertesi gün yine yola girin. En mühim şey ilerlemeye devam etmektir.
7. Düşük müessir antrenmanlarla ilişkili yaygın yaralanmalar
Düşük müessir antrenmanlar çoğu zaman eklem ağrısı olan kişiler için güvenilir kabul edilse de, yeniden de meydana gelebilecek birtakım yaralanmalar vardır. Bu yaralanmalar çoğu zaman aşırı kullanım ya da yanlış teknikten doğar.
Düşük müessir antrenmanlarla ilişkili en yaygın yaralanmalardan bazıları şunlardır:
- Tendinoz
- Plantar fasiit
- Kaval kemiği ağrısı
- İliotibial bant sendromu
- Koşucunun dizi
Düşük müessir bir antrenman esnasında ya da ondan sonra herhangi bir ağrı hissederseniz, durup bir doktora görünmeniz önemlidir. Erken teşhis ve tedavi, bu yaralanmaların daha ciddi hale gelmesini önlemeye destek olabilir.
Düşük müessir antrenman yaralanmalarını iyi mi önleyebilirsiniz?
Düşük müessir antrenman yaralanmalarını önlemeye destek olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır, bunlardan bazıları şunlardır:
* Antrenmandan ilkin ısınmak. Bu, kaslarınıza ve eklemlerinize kan akışını artırmaya destek verir ve bu da faydalanma riskini azaltmaya destek olabilir.
* Antrenmandan sonrasında soğuma. Bu, kalp atış hızınızı ve teneffüs hızınızı kademeli olarak düşürmeye destek verir, bu da faydalanma riskini azaltmaya destek olabilir.
* Egzersiziniz için doğru ayakkabıları kura çekmek. İyi yardımcı ve yastıklama elde eden ayakkabılar giymek ayaklarınızı, ayak bileklerinizi ve dizlerinizi korumaya destek olabilir.
* Egzersiz yaparken doğru formu kullanmak. Bu, kaslarınızın ya da eklemlerinizin zorlanma riskini azaltmaya destek olabilir.
* Egzersiz esnasında mola verin. Ağrı ya da rahatsız etme hissederseniz durun ve dinlenin.
* Vücudunuzu kulak verin. Kendinizi bitkin ya da ağrılı hissediyorsanız, egzersizden bir ya da iki gün uzak durun.
Bu ipuçlarını takip ederek düşük müessir antrenman yaralanmalarının riskini azaltmaya destek olabilirsiniz.
9. Düşük müessir antrenman yaralanmaları ile alakalı ne vakit doktora görünmeli?
Aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşarsanız doktora görünmeniz önemlidir:
* Şiddetli ya da dinlenmeyle düzelmeyen ağrı
* Şişlik, kızarıklık ya da sıcaklıkla beraber görülen ağrı
* Eklem hareketini zorlaştıran ağrı
* Günlük aktivitelerinizi etkileyen ağrı
Doktorunuz yaralanmanızı teşhis edebilecek ve en iyi tedavi yöntemini önerebilecektir.
S: Yapabileceğim düşük müessir antrenmanlar nedir?
A: Yapabileceğiniz pek fazlaca değişik düşük müessir egzersiz türü vardır, bunlardan bazıları şunlardır:
- Adım atma
- Bisikletçilik
- Yüzme
- Su aerobiği
- Yoga
- Pilates
S: Eklem ağrıtmadan iyi mi egzersiz yapabilirim?
A: Egzersiz yaparken vücudunuzu dinlemek ve ağrıya yol açan hiç bir şey yapmaktan kaçınmak önemlidir. İşte eklemlerinizi incitmeden egzersiz yapmak için birtakım ipuçları:
- Yavaşça başlayın ve zaman içinde egzersizlerinizin yoğunluğunu kademeli olarak artırın.
- Eklemlerinize fazlaca fazla yük bindirmemek için doğru formu kullanın.
- Antrenmanlarınızdan ilkin ısının ve ondan sonra soğuma hareketleri yapın.
- Antrenmanlarınızdan ilkin, antrenman esnasında ve antrenmanlarınızdan sonrasında bolca su içerek sıvı ihtiyacınız olan şeyi giderin.
- Vücudunuzu kulak verin ve ağrı hissettiğinizde durun.
S: Düşük müessir egzersizlerin yararları nedir?
A: Düşük müessir egzersizler birçok yarar sağlar, bunlar içinde şunlar yer alır:
- Eklemleriniz üstünde naziktir, bu yüzden artrit ya da öteki eklem hastalıkları olan kişiler için iyi bir seçenektir.
- Zayıflamanıza ve sıhhatli bir kiloyu korumanıza destek olabilir.
- Kalp damar sağlığınızı iyileştirebilir ve kalp hastalığı, nüzul ve tip 2 diyabet riskinizi azaltabilir.
- Kaslarınızı güçlendirebilir ve esnekliğinizi artırabilir.
- Stresi azaltmaya ve ruh halinizi iyileştirmeye destek olabilir.
0 Yorum